Arroz verde

arroz-verde

Grönt ris

250 g ris
1 Gul lök
1 Vitlöksklyfta
1 Grön chili
1 Grön paprika
1-2 msk fin hackad persilja
Salt och peppar
3-4 msk Olja
350-400 ml vatten

Koka riset och under tiden stek löken, vitlöken, paprikan och chilin i skivor. Ta bort kärnorna från paprika och chilin. Bryn dem mjuka. Lägg allt i en mixer med vattnet, persiljan, salt oh peppar. Blanda allt i mixern. Blir ca 2 teakoppar.
Häll riset i en sil och spola kallt vatten över det tills vattnet blir klart.
Skaka det så det torkar till lite. Hetta upp oljan i en djup panna. Häll i det torkade riset och stek i någon nminut. Häll av överbliven olja och tillsätt chili mixen och låt koka under lock på svag värme i 18 minuter.
Låt den sedan stå i 20 minuter och svalna med lock. Lägg sedan riset i en form och pressa med en slev. Täck över med folie. Håll varm tills servering och fyll då med guacamole.

– See more at: http://snackattack.se/?page_id=167#sthash.wQ7Lwyt2.dpuf

FISK

Previous article

Bläckfisk med paprika
FISK

Next article

Dorada a la sal