blackfisk-chili

 

1/2 dl vetemjöl.
1 msk  salt/havssalt.
1 msk seschuan peppar/chilipeppar grovmalen.
350g bläckfisk.
Olja att fritera i, tex rapsolja
Vitlök.
Salladslök.
Färsk chili/röd.

Fin/medium hacka löken, vitlöken och chilin.
Rensa bläckfiksen och ta bort skinnet.
Skär upp fisken i bitar, behåll bläckfiskarmarna.
Torka av dem ordentligt.
Blanda ihop mjälet, pepparen och saltet.
Lägg i bläckfisk bitarna och rör runt ordentligt.
Hetta upp oljan i en lagom djup kastrul.
Lägg i bläckfisken och låt den fritera tills de fått fin gyllenbrun färg.
Ta upp med hålslev eller liknande, häll upp dem på papper för att torka till lite.
Blanda ihop den friterade bläckfisken med löken och chilin.
Servera med citronklyfta och vittbröd/baquette.