Broccolipaj

(4-6 port)
Pajdeg:
2 ½ dl vetemjöl
1 dl riven ost
100 g margarin
2 msk kallt vatten
1 krm salt
Fyllning:
500 g färsk eller fryst broccoli
1 purjolök
1 msk olja
1 msk italiensk salladskrydda
Äggstanning:
3 ägg
2 tsk fransk senap
2 dl mjölk
½-1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl riven ost

Blanda snabbt ihop mjöl, ost, margarin (delat i mindre bitar) i en matberedare eller bunke. Tillsätt vattnet och arbeta ihop degen till en rund boll. Låt den vila i kylen i 30 min. Kavla eller platta ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga degen. Klä kanten med folieremsor, så glider inte degen ner under gräddningen. Grädda pajskalet ca 10 min i 200°, mitt i ugnen. Ta bort folien och grädda ytterligare 5 min. Skölj och skiva purjolöken. Dela broccolin i mindre bitar. Förväll dem någon min i lättsaltat vatten, om du använder färsk broccoli. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs snabbt broccolin och purjolöken i oljan. Tillsätt salladskryddan och rör om. Fördela grönsaksblandningen i pajskalet. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Häll den över grönsakerna. Grädda pajen i 200°, 25-30 min, mitt i ugnen.