Pescado almendrado
fisk med mandlar

6-8 skivor fisk eller filéer (vit fisk).
Salt.
Lime eller citronjuice.
2 Stora tomater.
6 Svartpepparkorn.
2 Kryddnejlikor.
1 Lagerblad.
150 g Skållade mandlar.
2 msk Olja.
2 Skivor vitt bröd.

Marinera fiskfiléerna i juicen av en lime eller citron och salt.
Värm upp ugnen till 180º. Grilla tomaterna mjuka och tills de fått lite
färg. Rosta svartpepparkornen, kryddnejlikorna, lagerblad lätt på en plåt i ugnen. Kör sedan allt i en mixer. Stek mandlarna i olja tills de fått fin färg och lägg dem i mixern. Rosta även brödet och lägg i mixern. Kör allt till en jämn smet. Strö i salt efter behov.
Tillför vatten om den blir för tjock. Lägg upp ett lager av pastan i en eldfast form. Lägg över fisken och bre över resten av pastan tills hela fisken täcks. Ställ in den i ugnen och grädda i 30 minuter. Ös i mellanåt med juicen tills pastan är skorpig och fisken genomkokt.
Servera till ris. T ex Arroz verde med grön chili.