Paella

paella.jpg

12 stora räkor /råa eller kokta
12-16 musslor / med skal
1 1/2 dl vitt vin
1 liten hackad lök
1 1/4 dl olivolja
1 kycklingfilé i tärningar
100g bläckfisk ringar.
100g skinn/benfri vit fisk
4 vitlöksklyfftor fin hackade
1 röd paprika i strimlor
1 tomat hackad
1 påse saffran
5 dl kyckling buljong, varm
2 msk finhackad persilja
2 1/2 dl långkornigt ris

ev 90 g spansk chorizokorv i små bitar/skivor.

Några havfskräftor till garnering

Skala räkorna och dra försiktigt bort den mörka strängen från ryggen.
Borsta musslorna och ta bort (skäggen). Kasta alla med trasigt skal och sådana som inte stänger sig när man knackar på dem.
Värm vin och löken i en stor kastrull. Lägg i musslorna och på med locket, skaka kastrullen och låt koka på hög värme i ca 4-5 min.
Kasta alla musslor som inte öppnat sina skal.
Spara kokspadet.

Värm hälften av oljan i en stor stekpanna.
Klappa kycklingen torr med papper och skär upp den i tärningar, fräs
dem i 5 min eller tils de fått fin färg.
Ta upp dem och lägg åt sidan.