ARROZ CON MARISCOS
ris med skaldjur
200g ris.
2 Stora tomater.
1 Vitlöksklyfta.
1 Lök, skalad.
2 Röda eller gröna chilis, färska.
Salt
350 ml Fisk eller kyklingbuljong.
2 rnsk Olja.
250g Blandade musslor, räkor, m m. För kokta, färska, frysta eller
på burk.
125g Bönor, vita eller vad man själv vill ha.
1 Handfull fin hackad färsk koriander.
1 Avokado, skalad och skuren i skivor.
Räkor att garnera med
Koka riset, låt det därefter torka till och skaka det lite. Stek tomaterna,vitlöken, lök och chilin hela tills de fått lite färg
och mjuknat. Skala vitlöken och rörner
allt i en mixer till en fin pasta. Salta
efter smak och blanda I buljongen.
Hetta upp olja i en panna eller gryta
tills den börjar ryka häll i riset, stek
till gyllene. Blanda i skaldjuren,
bönorna och koriandern. Häll i tomat/buljong pastan.Täck över och
koka på svag värme i ca 20-25 minuter eller tills det blir tort. Att all buljong
har absorberats av riset. Garnera med avokado skivorna, räkor, musslor i
skal, koriander blad.
Servera sallad lätt smaksatt av vitvinsvinager och olja.