Stekt biff med sambal oelek

350 g mört biffkött
1 msk sherry
1 msk soja
1 msk maizena
100 g bambuskott
1 morot
100 g broccoli
1/2 msk sambal oelek
2 skivor färsk ingefära
1 tsk salt
2 msk ostronsås
4 medelstora champinjoner
1 dl olja

Skär köttet i ganska tjocka strimlor. Blanda med sherry, soja, maizena och lite olja. Marinera i ca 10 minuter.
Skär bambuskotten och moroten i lika stora bitar som köttet. Dela upp broccolin i små blombitar och skiva champinjonerna.
Fritera köttet i het olja i 1,5 minut, ta upp det och låt rinna av.
Häll bort det mesta av oljan, lämna kvar ca 2 msk i pannan. Hetta upp
och lägg i finhackad ingefära, sambal oelek, broccoli, bambuskott, morot och champinjoner.
Salta och rör om några gånger, lägg i köttet och häll över ostronsåsen och ett par msk vatten efter behov. Låt det koka i en minut.
Serveras varmt med ris till