Fläskkött i krämig paprikasås
750g-1kg benlös fläskbit
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
2 gröna paprikor
2 gröna chili
1 lök
1,2 dl crème fraiche
2 msk finhackad koriander + kvistar
lövtunna lökskivor
Täck precis köttet med vatten i en panna.
Strö lite salt och peppar i.
Låt koka på lagom värme tills vattnet kokat bort och köttet börjat stekas i sitt eget fett.
Medan köttet puttrar, stek eller grilla vitlöken, paprika, chili och lök tills de får lite färg. De ska stekas eller grillas hela.
Skala sedan vitlöken och ta bort kärnhusen i paprikorna och chilin.
Skala paprikorna. Skär löken i fyra bitar och lägg allt i en mixer.
Kör allt med crème fraiche, hackad koriander och salt till en jämn pasta.
När köttet har stekts klart och fått fin färg, ta undan den ett slag och stek pastan i det resterande fettet tills den tjocknar.
Skiva upp köttet och lägg det i såsen, låt småputtra i 20 min.
Tillsätt vatten om såsen blivit för tjock.
Garnera med koriander kvistar och tunna lökskivor.
Det är viktigt att fläsket har kvar en del av sitt fett, annars blir det lätt torrt.
Vill man ha köttet mer fettsnål får man steka den först och därefter koka det i lite vin innan man lägger den i såsen.