PESCADO EN SALSA DE AVELLANAS
fisk i hasselnötsås.

6-8 Skivor fisk eller fileer.
1 Lök, skalad och tunt skuren.
1 Shjälkselleri, hackad.
1 msk Vitvinsvinager.
1 Lagerblad.
Salt
Timian

Sås
1 Stor skiva vitt bröd i tärningar.
125 g Hasselnötter.
1 Vitlöksklyfta.
1 msk Olja.
2 msk Persilja, fin hackad.
1 Påse saffran.
1 tsk Salt.

Hetta upp ugnen till 180c.
Lägg fisken i en insmord eldfast form.
Skiva löken och hacka sellerin.
Lägg det över fisken tillsammans med vinägern,
kryddorna och häll på vatten
tills det precis täcker fisken.
Täck över med folie och låt koka i 20-25 min eller tills fisken är mjäll, mjuk.
Låt torka till och håll den varm.
Häll av såsen i en kopp.
Stek bröd tärningarna, hasselnötterna och vitlöken i olja tills de fått färg.
Skala vitlöken och blanda brödet, hasselnötterna, persiljan, saffran, salt och
fisksåsen i en mixer.
Kör till en fin jämn smet.
Hetta upp olja och stek såsen tills den tjocknat.
Rör om hela tiden.
Hall såsen över fisken och servera direkt.
Servera till kokt potatis och skivad lätt stekt banan.