10-12 bitar 
Ingredienser 
matfett, till formen
1 burk ananasringar, 4-5 st
½-1 dl socker
cocktailbär, röda
125 g smör, eller
margarin
2 dl strösocker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
½ dl ananasjuice
Servering 
vispgrädde

ugnstemperatur 175º
 Tillagning Täck botten på en rund form, ca 1,5 liter med bakplåtspapper. Smörj papperet och formens kanter. Låt ananasen rinna av. Strö socker i botten på formen. Lägg ananasringar i sockret och cocktailbär i hålen. Rör matfett och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder under omrörning. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten växelvis med ananasjuicen. Klicka smeten över frukten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Tag ut kakan och droppa lite ananasjuice över så att den blir saftig. Låt kallna i formen. Stjälp upp och servera med vispad grädde