8 portioner.
Botten:
100 g smör eller margarin
10 digestivekex
Fyllning:
400 g rumsvarm Cream cheese
rivet skal av 1/4 citron
1/2 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 msk strösocker
Topping:
2 dl crème fraiche, 34 %
1 msk strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
ca 1 liter jordgubbar
1 glas röd vinbärsgelé, ca 180 g
1 tsk vatten
1. Botten: Smält matfettet och låt det svalna. Smula kexen i matberedare eller med mortel. Blanda smulorna med matfettet. Häll över smulblandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna med handen över botten och en bit upp på formens kant. Ställ formen kallt.
2. Fyllningen: Sätt ugnen på 175o. Blanda ost, citronskal och vaniljsocker. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ostsmeten och äggvispet. Fördela smeten över botten.
3. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 min. Låt kakan svalna.
4. Topping: Blanda crème fraiche, socker och vaniljsocker. Bred toppingen över den avsvalnade kakan. Grädda i ytterligare ca 5 min. Låt kakan kallna.
5. Täck kakan med jordgubbar. Smält gelé och vatten på svag värme tills det blir flytande. Ringla geléet över bären med en sked.
rna. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.