8 portioner.

Botten: 
100 g smör eller margarin 
10 digestivekex 
Fyllning: 
400 g rumsvarm Cream cheese 
rivet skal av 1/4 citron 
1/2 tsk vaniljsocker 
2 ägg 
3 msk strösocker

Topping: 
2 dl crème fraiche, 34 % 
1 msk strösocker 
1/2 tsk vaniljsocker 
ca 1 liter jordgubbar 
1 glas röd vinbärsgelé, ca 180 g 
1 tsk vatten

1. Botten: Smält matfettet och låt det svalna. Smula kexen i matberedare eller med mortel. Blanda smulorna med matfettet. Häll över smulblandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck ut smulorna med handen över botten och en bit upp på formens kant. Ställ formen kallt. 
2. Fyllningen: Sätt ugnen på 175o. Blanda ost, citronskal och vaniljsocker. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ostsmeten och äggvispet. Fördela smeten över botten. 
3. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 min. Låt kakan svalna. 
4. Topping: Blanda crème fraiche, socker och vaniljsocker. Bred toppingen över den avsvalnade kakan. Grädda i ytterligare ca 5 min. Låt kakan kallna. 
5. Täck kakan med jordgubbar. Smält gelé och vatten på svag värme tills det blir flytande. Ringla geléet över bären med en sked. 
 rna. Grädda i mitten av ugnen 10-12 min.