Kykling med citron
1 hel färsk Kronkyckling
1 purjolök, det vita och det späda gröna
3 morötter
300 g kålrot
100 g rotselleri
1 1/2 tsk salt
1 tsk dragon
svartpeppar från kvarnen
1 liten citron
1 1/2 msk smält smör
Snitta purjolöken på längden och skölj. Skala rotsakerna. Skär alltihop i jämnstora stavar och lägg dem i botten på en smord ugnssäker form. Strö över en halv tesked vardera av salt och dragon. Blanda resten av saltet och dragonen med peppar. Gnid in kycklingen in- och utvändigt med blandningen. Tvätta citronen under rinnande ljummet vatten. Stick många små hål i skalet med t ex ett grillspett. Lägg citronen inuti kycklingen. Placera fågeln på rotsaksbädden och ugnsstek i 175 grader i en och en halv timme. Pensla med det smälta smöret efter 10 minuter av stektiden.
Servera med ett gott bröd och en fräsch sallad