Duva med blå druvor och risotto

Duva eller Vaktel
Lök
Druvor
Tomat
Sallad
Vitt vin
Morot
Russin
Salt och svart peppar

Servera till Risotto eller potatis och sallad

Buljong av duva eller vaktel

Filea fågeln, skär av benen/låren från fågeln.
Behåll skinnet på.
Salta och peppra bitarna, låt stå.

Buljongen
Bryn fågelskrovet som blir kvar i olja/smör gyllenbrun
Ta ut fågeln.
Fräs en halv hackad lök, 1 skivad morot, 2msk russin, tills löken blivit mjuk, ej bränd.
Fyll på med 1-2dl vitt vin och lägg tillbaka fågelskrovet.
Låt det hela sjuda och koka, fyll på med vatten vid behov.
Salta och peppra och smaka av buljongen. tar ca 30min-60min

Sila och red sedan sås av buljongen, med mjöl eller majsena redning.

Stek vindruvor och russin i en stekpanna ca 2-3 min på medelvärme
innan steknig av vaktels lårbenen och sedan filerna.
Druvorna ska bli mörka, nästan brända så de blir som en sirap runt dem.
Bryn fågel benen gyllene och filerna med skin sidan nedåt, vänd dem sist innan servering för att få fin färg.

Skär upp filerna i små jämna skivor innan servering.

Hel duva eller vaktel

ASIATISKT

Previous article

Langost med nudlar