Bläckfisk med chilipeppar

blackfisk-chili

Bläckfisk med chilipeppar

1/2 dl vetemjöl.
1 msk  salt/havssalt.
1 msk seschuan peppar/chilipeppar grovmalen.
350g bläckfisk.
Olja att fritera i, tex rapsolja
Vitlök.
Salladslök.
Färsk koriander
Färsk chili/röd.

Fin/medium hacka löken, vitlöken, chilin och koriandern.
Rensa bläckfisken och ta bort skinnet.
Skär upp fisken i bitar, alternativt i ringar, behåll bläckfiskarmarna.
Torka av dem ordentligt.
Blanda ihop mjölet, pepparn och saltet.
Lägg i bläckfisk bitarna och rör runt ordentligt.
Hetta upp oljan i en lagom djup kastrull.
Lägg i bläckfisken och låt den fritera tills de fått fin gyllenbrun färg.
Ta upp med hålslev eller liknande, häll upp dem på papper för att torka till lite.
Blanda ihop den friterade bläckfisken med löken och chilin, strö över koriander.
Servera med citronklyfta och vittbröd/baquette.

– See more at: http://snackattack.nu/?page_id=70#sthash.Hln1xtEf.dpuf

FISK

Previous article

Dorada a la sal
SKALDJUR

Next article

Vongole i stark paprika sås